Vad är TikTok och hur fungerar det?

Vad är TikTok och hur fungerar det? Många barn och unga har koll på detta men inte lika många vuxna. Enkelt förklarat är det en app som ursprungligen kallades för Musical.ly, men som 2018 bytte både ägare och namn. Appen används för att publicera och ta del av andra användares innehåll, som läggs ut i videoformat, och som ofta består av musik och dans men även mycket annat.

Vad är TikTok?

Vad är TikTok och hur startade det hela? Från början hette appen som sagt något annat och syftet när den startades var att användarna skulle lägga upp klipp när olika danssteg utfördes till musik. Just dans, så kallade ”lipsyncs” och musik är fortfarande centralt innehåll på appen men det förekommer även annat typ av innehåll, så som sketcher och liknande. Innehållet publiceras i videoformat och appen är minst sagt populär.

Att den är populär råder det inga större tvivel om – det räcker att kolla på användandet. Appen har nämligen över en miljard användare och kan därmed klassas som en av världens största digitala plattformar.

Den som ännu inte har skaffat den populära appen och funderar på frågan ”vad är TikTok och varför har ”alla” det?” kanske svaret helt enkelt är att det är trendigt. Och det är lätt att fastna när användandet väl har kommit i gång.

Så fungerar det

Vad är Tiktok, förutom en app? Faktum är att det är vissa personers arbetsplats. Det finns en del influencers som försörjer sig genom att publicera innehåll i appen, då i samarbeten med företag och liknande, och den användare som har flest följare är uppe i en skara på över 40 miljoner personer. Men förutom att fundera på frågan ”vad är TikTok” finns även en bra följdfråga – hur fungerar det?

Svaret på den frågan är att det fungerar ungefär som andra digitala och sociala plattformar och för att komma i gång krävs följande:

  • Skapa ett konto
  • Hitta konton att följa – så som vänner och influencers
  • Spela in och ladda upp egna klipp (detta är såklart helt frivilligt)

På frågan ”vad är TikTok?” är det enkla svaret att det är en app som används för att dela och ta del av innehåll i form av korta videoklipp, som kan spelas in både direkt i appen och utanför, för att sedan laddas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *