Hitta catering i Stockholm till bröllopet

Stort och pampigt bröllop eller ett litet och intimt – oavsett är det en av dom största dagarna i livet och det är vanligt att vilja fira med nära och kära efter vigseln. Ett bra och vanligt alternativ är att köpa färdig mat och nedan följer några tips för att hitta catering i Stockholm, till bröllopet.

Catering i Stockholm – för bröllop

Det är som sagt få som själva väljer att laga maten till den stora dagen. Antingen hålls själva festen på en restaurang eller så beställs catering i någon form. Det sistnämnda är både smidigt och populärt eftersom det då går att välja en lämplig lokal utifrån storlek, placering och annat som känns viktigt.

Vad gäller catering i Stockholm så finns ett väldigt stort utbud och om det endast är mat som efterfrågas är det en bra start att fundera på vad gästerna ska bjudas på. Bufféer har ofta ett lägre pris och gör bröllopsmiddagen lite mer lätt och ledig. För en mer formell middag passar en finare trerättersmeny och det finns många företag och restauranger som erbjuder båda delarna.

Mer än bara mat

Catering handlar i första hand om mat men det finns idag flera firmor som erbjuder betydligt mer än så, kanske främst i Stockholm. En del har till och med egna festlokaler att hyra, något som skulle kunna passa till exempel för ett bröllop.

Alla firmor som erbjuder catering i Stockholm har förstås inte egna lokaler men däremot är det många som erbjuder mer än bara mat. Det kan till exempel finnas möjlighet att hyra glas, porslin, bestick, dukar, tygservetter och annat för dukningen, samt även personal som kan hjälpa till med servering och liknande under själva middagen.

Inför valet av firma

Att välja vilken typ av mat som ska serveras är förstås det viktigaste, och sedan hitta någon som kan erbjuda det. Önskas fler tjänster gäller det att hitta en cateringfirma som erbjuder även det. Det finns alltså en del att tänka på inför att beställa denna tjänst men det mesta brukar gå att ordna med god planering.

Tänk även på följande:

  • Beställ i god tid
  • Ta reda på eventuell specialkost bland gästerna
  • Meddela eventuell specialkost till cateringfirman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *