Sänk dina elkostnader med Stockholms Elbolag

De skenande kostnaderna för el i det svenska elnätet riskerar att sätta många konsumenter i en svår ekonomisk situation. Detta gäller inte minst under vintermånaderna. För hur högt priset på el än är vill förmodligen få av oss återgå till att leva som före elektricitetens tid. Därför har vi helt enkelt inget annat val än att stå med mössan i hand och slanta upp till elbolagen. Men faktum är att du kan sänka dina elkostnader genom att teckna avtal med Stockholms Elbolag. Läs vidare så ska vi berätta mer om hur du kan göra detta!

Teckna avtal med Stockholms Elbolag – slipp anvisat pris

Tyvärr är det lite för sent att göra drastiska åtgärder när elpriserna redan har börjat skena. Vi vill dock passa på att upprepa de råd som sparekonomer ofta ger i tider av höga elpriser. Till exempel brukar de säga att det är aningen för sent att försöka binda upp sig till ett avtal med lågt pris nu. Detta bör man istället ha gjort i en tid då kostnaden för el var lägre än vad fallet nu är. Men det finns trots allt åtgärder som du kan vidta.

Du bör bland annat se till att:

  • Inte få ett anvisat pris. Detta är något som sker om du inte skulle välja någon elleverantör överhuvudtaget. Det är ett väldigt dåligt alternativ till att aktivt göra ett val. Så ett enkelt sätt att sänka dina elkostnader är att välja en elleverantör, förslagsvis Stockholms Elbolag. Bara genom att göra detta kan då få ett mer förmånligt elpris!
  • Välj ett elbolag som erbjuder förmånliga villkor. Läs gärna igenom jämförelser av olika elbolag och deras elpriser på nätet. När du gör detta kan du få en bra bild av vilka bolag som är billigare än andra. Detta gör att du kan teckna ett bra avtal med en vettig leverantör.
  • Teckna ett avtal med fastpris. Ett annat råd som sparekonomer ofta ger är att teckna ett fast avtal om el. Detta för att du ska kunna veta exakt hur mycket pengar elen kommer kosta dig varje enskild månad. På sikt kan det dock löna sig med ett rörligt avtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *