Penna med logga – på miljövänligt vis

Att ha en penna med logga är viktigt för många företag. Många använder det inom företaget och har det som Give aways. Att ge bort dem som reklamprodukter har visat sig kunna vara effektivt för varumärkets exponering – pennor som ges bort tenderar att byta ägare många gånger.

Miljövänliga reklamprodukter en del av en större profil

Många företag idag framställer gärna sig själva som miljövänliga. En penna med logga kommer i någon mån att representera varumärket. Är det en miljövänlig penna – till exempel av bambu eller organisk bioplast – kan det stärka företagets miljöprofil. Faktum är att det inte ens behöver kosta särskilt mycket mer. Idag finns miljövänliga pennor till ganska låga priser. Mest prisvärt blir det givetvis när man beställer många pennor, och utan flerfärgstryck.

Vad gör en penna med logga miljövänlig?

Många aspekter kan utvärderas för att ta reda på hur miljövänlig (eller miljöskadlig) en penna är. Det finns dock framförallt tre faktorer som är intressanta att titta på:

  • Tillverkningsland. Köper du en penna med logga som är tillverkad i Europa är sannolikheten större att den är miljövänlig, än om du köper en från till exempel Kina. För det första har den inte behövt transporteras lika långt, och för det andra är det fler länder i Europa som har miljövänlig energi (som driver fabriken där pennorna tillverkas).
  • Material. Mängder av material finns som pennorna kan tillverkas utav. På senare år har det kommit allt fler alternativ som kan ses som miljövänliga. Hit hör till exempel bambu och organisk bioplast, men du kan även hitta butiker som säljer redan återvunna pennor av till exempel rPET och papper.
  • Refill. Större refills innebär mindre påverkan på miljön.

Det kan även vara intressant att titta på vilken typ av penna med logga som passar bäst. Som reklamprodukt är det betydligt vanligare med bläck- och markeringspennor än med blyertspennor, till exempel. Samtidigt kan man konstatera att exempelvis bläckpennor sällan återvinns, eftersom metalldelarna behöver separeras från plasten. Köper man en redan återvunnen bläckpenna av till exempel bambu eller papper, är det fortfarande viktigt att separera de olika materialen inför återvinning.

Den som tydligt vill stärka varumärkets miljöprofil kan med fördel välja redan återvunna pennor – och det finns många varianter av dem. Förutom bambu, papper och rPET (som nämnt ovan), finns det till exempel pennor som tillverkas av återvunnet tidningspapper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *