Saker att tänka på vid val av hundförsäkring

Hunden har länge kallats för människans bästa vän. Åtminstone är en hund en betydande familjemedlem i dom flesta hem och det finns många anledningar att teckna en bra hundförsäkring. Det valet är dock inte helt lätt – det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder försäkring för hund och därmed också anledning att tänka till. Nedan följer några tips och råd.

Många försäkringsbolag erbjuder hundförsäkring

Innan man tecknar en hundförsäkring för den fyrbente vännen är det klokt att kolla hur utbudet ser ut. Ganska snabbt märker man att det finns otroligt mycket att välja bland och det kan kännas svårt att veta vad man ska välja. Ett hett tips är att inte välja första bästa – det kan bli onödigt dyrt utan att det egentligen ger mer än vad en billigare försäkring gör.

Jämför olika försäkringar

Utbudet av försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkring är som sagt stort men att jämföra är ändå väldigt viktigt för att hitta rätt. Ibland kan det vara avgörande vilken hundras man har så det är såklart en första sak att kolla upp.

Dom vanligaste hundraserna går dock att försäkra hos dom flesta bolagen men har man en ovanlig ras, en ras som är drabbad av många sjukdomar eller hälsoproblem, eller om man har en äldre hund som ska försäkras kan det finnas färre alternativ. Väljer man att jämföra hundförsäkringar själv bör man främst kolla på följande:

  • Villkor
  • Självrisk
  • Pris

För att underlätta arbetet kan man även leta efter ”bäst i test” och jämförelsetjänster på nätet för just hundförsäkringar – då har någon redan gjort det stora jobbet åt en. Genom detta alternativ får man en bra överblick av olika försäkringar och det blir enklare att jämföra när allt finns samlat på ett och samma ställe.

Det man bland annat kan se på en sådan sida är uppgifter kring pris, försäkringsbelopp, om mediciner ingår i kostnaden eller ej, vilken ålder som är minimum och max för hunden samt ett betyg för varje enskild försäkring.

Detta är ett bra sätt att dels se vilka olika bolag som erbjuder hundförsäkring men också för att få dom första och kanske avgörande uppgifterna utan att själv behöva ta reda på dom. Det är dock bra att läsa på ytterligare även om man får en bra första känsla – ett tips är att ta personlig kontakt för att se hur kundservice och bemötande känns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *