Skapa logistikordrar till TK Logistik – med WooCommerce plugin

Med en integration till WooCommerce kan logistikordrar skapas till fraktföretaget TK Logistik. Detta helt automatiskt. Det enda som krävs är att logga in på Unifaun och skriva ut de ordrar som önskas användas. Hur fungerar det? Vad kostar det? Vad är fördelarna?

Hur fungerar integrationen WooCommerce – TK Logistik?

  • Nedladdning och installering
    Ett plugin till Word Press laddas hem och installeras på webbplatsen som idag har WooCommerce som E-handelssystem.
  • Koppling till konto hos Unifaun
    Andra steget är att koppla ihop WooCommerce med E-handlarens konto hos Unifaun. Har företaget inget konto behöver detta därmed först skapas. För att få koppling kontaktas de varpå ”orderkoppling” beställs som tillägg.I detta fall kommer en API-kod att mailas ut. Denna kod anges i inställningarna. Nu kommer informationen föras över från WooCommerce till Unifaun där den automatiskt används för att skapa logistikordrar till TK Logistik.
  • Utskrift
    När försändelser ska skickas TK Logistik skrivs det enkelt ut logistikordrar direkt från kontot hos Unifaun. Tack vare orderkopplingen behöver därmed informationen inte manuellt överföras till logistikordersystemet – allt sker automatiskt.

Vad kostar integrationen?

Det är gratis att ladda hem det plugin som krävs för integrationen. Det är även gratis att installera det. Däremot behöver orderkoppling beställas vilket kostar 2500 kr i en uppstartsavgift. Därefter kostar det 2000 kr i löpande årsavgift. Någon uppsägningstid finns inte utan avtalet gäller enbart under den tid som betalning har erlagts för.

Vad är fördelarna?

Den uppenbara fördelen är den tid som sparas på att inte behöva föra över informationen manuellt. Den information som kunden anger är även den som direkt kommer in i systemet och därefter är underlag för en logistikorder till TK Logistik.

Då Unifaun erbjuder liknande orderkoppling till en rad logistikföretag, som är verksamma i Sverige, kan orderkopplingen även möjliggöra att all information hålls på ett och samma ställe. Även om flera logistikföretag anlitas så kan detta alltså ske med samma utgångspunkt.

Via Unifaun går det även att göra inställningar som underlättar logistiken. Exempelvis går det att välja att kunden ska få ett sms eller ett mail när produkten är på väg. Därmed kan den enkelt spåras och leveransdag enklare beräknas.

E-handlaren kan, i systemet, även välja om hela ordern ska skickas i ett paket eller om detta ska delas upp på något sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *