Nya kommunikationslösningar

Soluno är ett så kallat fusionerat bolag som bildats av Solus BC och Uno Telefoni, de bägge bolagen slogs ihop till Soluno BC 2017. Soluno erbjuder operatörsoberoende molnbaserade kommunikationslösningar och är idag den största aktören på den nordiska marknaden med sikte att expandera internationellt. Nedan kan du läsa om vilka olika tjänster Soluno erbjuder!

Molnväxel

En molnväxel är en avancerad form av mobil växel dit man kan koppla både fasta och mobila telefoner. Det går även att koppla upp så kallade ”softphones” som är en slags mjukvarutelefon där man använder en dator med mikrofon och hörlurar som telefon. Med en molnväxel kan man föra statistik över sina kunder, spela in dem och integrera andra web-plattformar eller databaser. Solunos molnväxel kan kombineras med olika operatörer och är helt oberoende av var i världen du befinner dig.

Mobil inomhustäckning

När man sluter avtal med en operatör förväntar man sig ofta att tjänsten ska fungera överallt, men så är inte alltid fallet. Ett vanligt förekommande problem i ett trådlöst nätverk är att signalen inte lyckas täcka in ett tillräckligt stort område. Det kan bero på olika saker, ibland handlar det om för tjocka väggar men det kan också röra sig om störningar från andra sändare. Soluno erbjuder lösningar för att förbättra den mobila täckningen inomhus. Genom att installera en så kallad ”repeater” som är en förstärkare som tar in signalen från bas-stationen och sedan förstärker den innan den sänds ut igen. Soluno använder ”repeaters” med den senaste tekniken och förbättrar inte bara signalstyrkan men också datahastigheten och nätkapaciteten. En repeater behöver inga sladdar utan fungerar trådlöst för att utöka vidd och täckning.

Telefonkonferenser

En effektiv kommunikation är en förutsättning för alla framgångsrika företag och en telefonkonferens har till syfte att samla era medarbetare, oavsett var de befinner sig. Det är en tjänst som är tillgänglig dygnet runt över hela världen. Solunos telefonkonferenslösningar har en fast månadsavgift och ni kan vara upp till 10 deltagare som kan använda tjänsten hur mycket ni vill. Tjänsten är mycket enkel att använda, när en konferens är inbokad får alla deltagare ett email med all information de behöver och vilket telefonnummer de ska ringa. En pinkod delas också ut, när ni sedan ska ha konferensen räcker det med att alla deltagare ringer upp det telefonnummer de tidigare fått och anger pinkoden och mötet kan börja. Solunos telefonkonferenser har en väldigt hög driftsäkerhet och tekniska problem förekommer i stort sett aldrig. Här finns mer info om utbudet hos Soluno.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *