Företagslarm ökar säkerheten

Företagslarm ökar säkerheten

Fler och fler företagare får upp ögonen för vikten av att företagslarm. Som företagare måste man se till att arbetsplatsen är trygg och säker. Forskning visar att en övervägande majoritet av alla företag som har blivit utsatta för inbrott inte har haft något företagslarm installerat. Nästan alla företag som en gång har blivit utsatta för brott väljer att installera ett företagslarm. Med ett företagslarm har ni ett skydd dygnet runt, sju dagar i veckan. Om ni har ett abonnemang som är kopplat till en larmstation så har ni ännu större trygghet. Larmstationen är öppen dygnet runt och har patrullerade väktare som alltid är beredda att rycka ut till ert företag. 

Vem installerar företagslarm? 

När ni väl har bestämt er för att installera ett företagslarm så måste ni boka en professionell larminstallatör. Ofta går detta att boka genom larmbolaget. Den personal som jobbar med att installera företagslarm ska alltid vara godkända av polisen för att ni ska känna er helt säkra. Det innebär att företagslarmet lever upp till de krav som polisen ställer på företagslarm. Man kan också kontakta sitt försäkringsbolag när man ska installera ett företagslarm. Många försäkringsbolag säljer företagslarm och kan även sörja för installationen. 

Vad är det viktigaste när man installerar företagslarm? 

Fundera noga ut vilken typ av företagslarm som ert företag behöver. Det finns företagslarm som kräver att kablar dras genom väggar i era lokaler. Sådana företagslarm är ganska komplicerade och tar mycket tid. Men när de väl är installerade så behöver du inte bekymra dig om att byta batterier. Tycker du det verkar krångligt att dra kablar så kan du också välja ett trådlöst företagslarm. De är mycket enkla att installera, men nackdelen är att de ofta är batteridrivna och därför måste du ibland byta batterier, annars fungerar inte företagslarmet. 

Behöver alla företag ett företagslarm? 

För de flesta företagare är det en självklarhet att installera företagslarm, både bland stora och små företag. Tekniken på företagslarmet måste anpassas efter behov och storlek på företagets lokaler. Ofta är det många olika personer som kommer att använda företagslarmet så det är viktigt att alla i personalen vet hur man sätter på och stänger av företagslarmet. Som företag bör man alltid välja ett företagslarm där det ingår fria väktaruttryckningar, det blir oftast billigare i det långa loppet. Genom att installera ett företagslarm så tar du kontroll över företagets säkerhet. Många moderna larmlösningar är sammankopplade med en app där du enkelt kan se om företagslarmet är på och du kan också se vem som har larmat av eller på. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *