Gör din egen t-shirt

Gör din egen t-shirt

Många använder profilprodukter för att marknadsföra sig själva, en produkt eller sin firma. En av de vanligaste profilprodukterna att se är t-shirts. För den som vill komma igång och göra sin egen design är det inte särskilt svårt, även om det kräver visst engagemang, givetvis. Det här kan vara perfekt för den med lite mindre firma. För storföretag, som behöver stora volymer av profilprodukter, är det sannolikt bättre att anlita en extern aktör som kan göra jobbet.

Hur ska designen se ut?

Det är givetvis inte en renodlad firma man måste marknadsföra. Det kan till exempel handla om ditt band eller ditt favoritlag i fotboll. Här riktar vi oss dock till dig med firma som vill skapa profilprodukter, och då är det troligtvis din logo du vill ha på t-shirten.

Om du inte har någon logo till företaget, kan det vara läge att skapa en. Det här kan göras av externa bolag eller, om du är duktig, av dig själv. Det krävs kunskaper i bildredigeringsprogram för att få det riktigt bra, men går att göra på egen hand om man tar tiden att lära sig. Ta gärna inspiration från andra företags logotyper.

Färgen

Färgen på en t-shirt är viktig. Även om den nödvändigtvis inte behöver stå för något speciellt, är det en stor del i hur plagget kommer att upplevas av såväl dig som betraktare. Oavsett vilken färg man väljer på t-shirten är det viktigt att logotyp och eventuell text skapar kontraster, så att trycket är tydligt och läsbart.

Använder du till exempel en ljus färg på t-shirten, bör du undvika att trycka logo eller text i färger som gul, ljusblå eller rosa. De må vara synliga i sig, men på lite längre håll blir det sannolikt svårt att se motivet. En viktig del i att ha profilprodukter är just att marknadsföra något, och då vill man ju gärna att det ska synas ordentligt. Om du ändå vill ha så ljusa färger, kanske för att passar bra med din firmas koncept, bör du se till att ha en svart linje som markerar konturerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *