Inbrottslarm – välj rätt för ditt hem

Inbrottslarm – välj rätt för ditt hem

Allteftersom inbrotten ökar i Sverige ökar även känslan av att inte vara trygg i sitt eget hem. Ditt hem ska vara din trygga punkt, ditt fort. När man varit med om ett inbrott försvinner den trygghetskänslan. Obehaget av att veta att en främmande person varit inne i ditt hem och rotat känns naturligtvis inte alls bra. Se till att skydda dig mot inbrottstjuvar innan det är försent. Det finns idag mängder av bra inbrottslarm på marknaden och även många olika prisklasser. Beroende på hur ditt hem är utformat samt vilka krav du har kan du exempelvis hitta larm kopplade till mobiltelefonen via en app, larm som spelar in video vid ett inbrott och mycket mer.

Många väljer inbrottslarm som du själv kan komponera med ett eget larmsystem, andra väljer att koppla sig till stora larmcentraler som Securitas och Falck. Fördelen med att koppla sig till larmcentraler är såklart att väktare kommer till platsen vid ett inbrott. Priserna kommer därefter. Allt handlar i slutändan om vad som är viktigast för dig. Det finns bra alternativ i alla prisklasser.

Två vanliga larmtyper

Två av de vanligaste larmtyperna för inbrottslarm är magnetkontakter och rörelsedetektorer. Magnetkontakter innebär att en kontakt med magneter kopplas på exempelvis ett fönster eller en dörr. När dessa dras ifrån varandra utlöses ett larm. Andra larmtyper är rörelsedetektorer som med hjälp av infrarött ljus känner av om någon rör sig i hemmet. För den som har husdjur finns bra larm med rörelsedetektorer som inte larmar när mindre föremål rör sig.

Vad händer vid ett larm?

Beroende på larmtyp kan ett inbrottslarm aktiveras via en knappsats som du aktiverar när du lämnar huset. Andra larmtyper kan kopplas till en app via mobilen. Du kan även hitta varianter som gör att du via en timer larmar undervåningen av huset när du går och lägger dig. Då kan du röra dig fritt på ovanvåningen utan att det går igång ett larm. Vissa inbrottslarm tjuter högt vid inbrott. Detta är otroligt effektivt för att skrämma bort en inbrottstjuv. Samtidigt blir grannar varse om att något är på gång, en fördel om du själv skulle vara bortrest. 

Kolla igenom olika alternativ för att komma fram till vilken sorts inbrottslarm som skulle fungera bäst för dig. Oavsett så är denna sortens larm alltid en smart investering och något som ökar tryggheten hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *