Snabba privatlån

Utbudet lån är stort och det kan kännas som en djungel att reda ut vad man skall titta efter för att få ett så bra lån som möjligt. Det är vanligt att man får reklam om diverse lån och det är inte ofta i första hand en fråga om privatlån. I och med att detta är lån som är tänkta att snabbt betalas av, kan man som kreditgivare ofta ha snabbare väg till låntagarna än om man lånar ut till bostäder. Detta är lånesituationer som ofta löper över flera decennier och som därför inte är föremål för snabba kontakter. När man tar ett privatlån, eller blancolån som det tidigare kallades, är det i regel fråga om ett lån mellan 5 000 och 500 000 kronor. Dessa lånebelopp täcker för de flesta in det behov som finns för tillfället. Gäller det att klara en oförutsedd utgift kan det handla om ett belopp i den lägre delen av skalan. Rör det sig istället om att man behöver få pengar till en kontantinsats, kan det röra sig om den andra änden.

Nya regler

I flera år har frågan om privatlån i någon mening saknat viss reglering. Detta har uppmärksammats från flera håll, inte minst i takt med att sms lån blev allt vanligare. Vissa av de kreditgivare som rörde sig på marknaden tog ut mycket höga effektiva räntor. Den som hade svårt att betala kunde hamna i en mycket prekär situation med den personliga ekonomin som insats. Från och med hösten 2018 kommer en uppsättning regler som bland annat hindrar räntor som anses oskäliga. Det är trots detta enorm skillnad på räntor för privatlån och bolån (vilket anses vara ett av de bättre lånen sett i fråga om räntekostnader).

Privatlån söker man direkt hos de olika banker som erbjuder denna tjänst. Via https://sv.wikipedia.org/wiki/Privatl%C3%A5n går det att se bra fakta. Det finns en rad webbplatser som hjälper konsumenter att jämföra privatlån och kostnader. På så vis kan man också få tillgång till ett flertal olika erbjudanden utan att behöva göra för många kreditupplysningar. Har man allt för många upplysningar under för kort tid, kan det ha en stor och negativ inverkan på möjligheterna att få ett nytt lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *