Ditt hemlarm kan göra hela skillnaden

Du bör inte tycka synd om inbrottstjuvar och ursäkta deras beteende, utan de flesta moderna tjuvar har faktiskt ett vanligt jobb. Faktum är att vissa av dem redan kan ha besökt din bostad och erbjudit sina tjänster. Du bör vara vaksam på personer som levererar paket och säkerställa att reparatörer som jobbar inne i huset kommer från ett företag som har ett gott rykte om sig. När det gäller att förhindra inbrott i din bostad bör du ha ett hemlarm installerat – ditt larm kan nämligen utgöra skillnaden mellan huruvida en potentiell tjuv väljer att bryta sig in hos dig eller hos din granne.

Den typiske inbrottstjuven är inte särskilt smart. Han är inte ett geni som ägnar särskilt mycket tid åt att ta reda på hur han ska ta sig in i ditt hus genom taget eller underifrån. Han går istället in genom framdörren och knackar för att se om någon är hemma. I ungefär en tredjedel av fallen kan tjuven gå in genom en olåst dörr. Detta visar hur tanklösa många villaägare är när det gäller att skydda sitt hem med hjälp av hemlarm och att vidta enkla åtgärder såsom att låsa dörren. Fönster, bakdörren och garagedörren är andra exempel på vanliga platser varifrån inbrottstjuven tar sig in i ditt hem.

De verktyg som inbrottstjuven vanligtvis använder sig av är inte särskilt sofistikerad. Vissa tjuvar sparkar bara in dörren och hoppas på det bästa. När dörren måste forceras används ofta något av följande tre verktyg: en hammare, en skruvmejsel eller en kofot.

Glöm inte slå på ditt hemlarm på dagtid

En vanlig föreställning är att inbrottstjuven gärna kryper in i bostaden på natten. Men faktum är att de hellre jobbar när solen står högt, mellan klockan 10 på förmiddagen och 15 på eftermiddagen. Det är vid den här tidpunkten som många av oss är borta från bostaden – de vuxna befinner sig på jobbet och barnen i skolan. Detta är därför den bästa tiden för inbrottstjuvar eftersom alla är upptagna med att utföra ärenden och vardagliga bestyr. Du bör därför inte glömma bort att sätta på ditt hemlarm när du lämnar din bostad på morgonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *