Smarta tips för en effektiv flyttstädning

Smarta tips för en effektiv flyttstädning

Dags att flytta? Då är det även dags för en ordentlig flyttstädning. Ska man genomföra den på egen hand finns det mycket att tänka på och för att lyckas med ett bra resultat finns några handfasta tips att ha i åtanke innan man sätter igång. Planering är viktigt för att städningen ska bli så effektiv som möjligt och det kan även vara bra om man har någon som kan hjälpa till.

Gör en plan

En flyttstädning innebär många moment som man kanske från början inte tänker på. Det är inte bara på ytan det ska vara skinande rent utan även bakom spis och kylskåp, invändigt i skåp och lådor och på andra ställen som inte syns vid en första anblick. Innan man sätter igång är det därför smart att göra en plan, eller en checklista, så att man har koll på vad som ska göras. Man får då en tydlig bild av vad man har gjort och vad som är kvar. Ett annat bra tips är att fokusera på ett rum i taget – och att spara kök och badrum till sist eftersom detta är rum som kanske kommer behöva användas även under arbetets gång.

Köp allt som behövs

En annan sak som är viktig att tänka på för att en flyttstädning ska bli effektiv och flyta på utan större avbrott är att köpa allt som behövs innan man sätter igång. Trasor, rengöringsmedel och andra städprylar kommer att behövas och det underlättar om man har allt på plats när man börjar, så att man slipper åka iväg och köpa saker när man väl har kommit igång. Gör en lista på alla tänkbara saker och införskaffa dessa någon dag i förväg.

Be om hjälp

Ska man städa ur en liten enrummare kan man förmodligen göra det ganska snabbt på egen hand men gäller det ett större boende kan det verkligen underlätta om man tar hjälp från någon man känner. Fråga några vänner eller familjemedlemmar om dom har möjlighet att ställa upp så kommer det både bli roligare och gå fortare. När man ska dra fram spis och andra tunga ting kan det dessutom vara nödvändigt att vara minst två personer eftersom det kan vara ganska svårt att flytta på tunga saker helt själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *