Medietränare Pelle Törnberg

Pelle Thörnberg är en man med många roller på sitt CV. Journalistkarriären började på tidigt 70-tal och han har arbetat på både tidning, radio och TV. Idag driver han sitt eget företag inom medieträning där han utbildar både företag och enskilda personer till att kunna hantera och blir bättre på att möta media, exempelvis i samband med intervjuer. Här kan du läsa mer om personen och företaget Pelle Thörnberg.

Medietränare Pelle Thörnberg

Som medietränare hjälper Pelle Thörnberg bland annat företag och organisationer med att träna på hur man agerar och inte agerar framför kameran, till exempel i en intervju. Vad ska man säga och göra när man pratar med media, och hur ska man bete sig? Utbildningen kan bidra dels till nya kunskaper och dels till att man känner sig tryggare och mer säker i dessa situationer.

Det man bland annat får lära sig mer om i medieträningen är:

  • Kommunikationsstrategier
  • Svarsteknik
  • Krishantering

Man får se flera exempel på vad som räknas som bra och dåliga intervjuer och man får även ”intervjuträna” framför kamera. Under tiden får man givetvis feedback på sitt agerande och därmed kan man också lätt lära sig mer om sig själv och hur man faktiskt agerar i dessa situationer. Det hela spelas in precis som om det vore på riktigt och när intervjun är klar får man se resultatet från inspelningen.

I sitt företag erbjuder han även föreläsningar inom samma område och han tar även på sig uppdrag som moderator/debattledare.

På CV:t

Pelle Thörnberg har ett gediget CV, där dom första meriterna inom media har sin början på 70-talet. 1972 började han arbeta som journalist på Sydöstran i Karlskrona och därefter har han bland annat arbetat med radio på Radio Blekinge, samt ett kortare tag inom kvällspressen.

Mellan 1980–2008 arbetade Pelle på SVT när nyheter stod i fokus. Några av dom program han arbetat med är:

  • Lilla Aktuellt
  • Aktuellt
  • Rapport
  • Tv-sporten

Under TV-åren har han jobbat både som programledare och producent, för att sedan under 90 talet starta upp det egna företaget inom medieträning. På CV:t, eller kanske rättare sagt på hemsidan, kan man se att det också finns gott om referenser för företaget Pelle Thörnberg, bland annat från advokatsamfundet, olika kommuner och flertalet stora och välkända företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *