Fördelar med ett litet assistansbolag

Bor du i en småstad eller en stor stad som Stockholm och ska välja assistansbolag? Oavsett vilket så finns det små, lokala assistansbolag att välja mellan nästan överallt. Det finns även stora företag som förmedlar assistans men här tas de mindre företagens fördelar och starka sidor upp närmare.

Stora städer med många möjligheter

Om du bor i Stockholm och letar assistansbolag kommer troligtvis många stora aktörer dyka upp. De stora företagen jobbar ofta inom större områden, ibland över hela Sverige, och har inte samma personliga kontakt med anställda och brukare. Det går dock att hitta mindre assistansbolag även i större städer så för den som föredrar ett litet företag är detta fullt möjligt. För en lista på just assistansbolag i Stockholm kan kontakt tas med den gällande kommunen. De har krav på sig att ge ut aktuella assistansbolag och kontaktuppgifter till dem.

Nära relationer

I ett mindre assistansbolag står ofta nära relationer i fokus. Det är viktigt att både brukare och anställda känner sig trygga med assistansbolaget och dess ledning. Nära relationer och kontinuitet mellan assistenter och brukare är också väldigt viktigt vilket ibland kan falla bort hos de stora bolagen men mycket personal.

För den som har beviljats assistans kan det vara av stor vikt att ha samma återkommande personal under längre perioder framför att det kommer nya människor titt som tätt. Många små bolag jobbar mycket med att se till att rätt assistent befinner sig på rätt arbetsplats så att de båda känner sig trygga med varandra.

Personlig kontakt

En stor del i nära relationer handlar om den personliga kontakter. Detta gäller både för brukare och personal. Precis som i alla stora företag uteblir en viss del av personlig kontakt mellan arbetsgivare och anställda eftersom att det finns många led emellan dem.

Hos ett mindre assistansbolag finns ofta möjlighet att ha både personlig kontakt och en nära relation med arbetsgivaren för både personalen och den som nyttjar assistansen vilket är en stor fördel för att skapa och bibehålla tryggheten. Det är trots allt väldigt personliga och viktiga insatser som utförs i yrket och det är en stor fördel att känna att man har stöd och support uppifrån.

Gemenskap med anställda och andra brukare

I ett mindre företag finns också en viss gemenskap mellan anställda emellan och brukare. Även om man inte jobbar hos samma brukare så finns chansen att lära känna varandra och ta del av varandras kunskaper via utbildningar, föreläsningar och andra aktiviteter som anordnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *