Det visste du inte om Vagabond skor

Det visste du inte om Vagabond skor

Att Vagabond är ett stort och känt märke inom skor vet många. Men visste du detta om märket?

Alla skor produceras av dem själva

Många skotillverkare har tillverkning av externa företag men Vagabond har valt en annan väg. De har egen ”in-house production” vilket därmed gör dem till ett av Europas största varumärken inom skor med egen produktion.

Säljs i olika slags butiker

Vagabond har ett brett utbud av skor – och säljs i ett brett utbud av butiker. Skorna kan hittas ”shop-in-shops” likväl som stormarknader och exklusiva skobutiker.

Märket har även egna butiker där alltså enbart Vagabond skor säljs. Fördelen att handla från dessa är att ett större utbud kan visas direkt samt att säljarna är mer insatta i just detta märke och dess utbud. Via Vagabond.com/se går det att hitta den närmaste återförsäljaren – om inte handel sker online.

Varberg är hjärtat

Det är Varberg som är ”hjärtat” inom företaget. Även om de säljs över hela världen så har man valt att stanna i det land där idén en gång föddes. Deras designstudio ligger där medan ca 500 medarbetare jobbar i städer i andra länder.

Startade 1973

Märket ”föddes” 1973. Däremot tog det till 1993 som dagens företagsstruktur med Vagabond Shoemaker skapades. Utöver att företaget fortfarande har sina rötter kvar i Sverige har man även haft samma mål gällande inriktning på skorna. Det är kvalité och modernt mode.

Började som skor för män

När Vagabond designade och tillverkade sina första skor var till män. Denna inriktning kvarstod ett tag men gick sedan över till att både ha skor till barn, män och kvinnor. Steget över till att bredda målgruppen genomfördes när en så kallad unisex sko infördes – något som då var banbrytande.

Som alla företag började Vagabond i mindre skala. Det var ett par personer som tillsammans stod för design, produktion och affärsutveckling. Idag är det flera hundra personer, vilket behövs då märket säljs över stora delar av världen.

Kortfakta om Vagabond Skor

  • 1973 – Märket grundas
  • 2 000 000 – Ungefärligt antal skor sålda
  • Ho Chin Minh – Staden i Vietnam där den egna produktionen sker
  • Säljs via – Skorna säljs via deras egen hemsida, återförsäljande E-butiker samt flera skobutiker i landet.
  • Veta mer? – Anmäl dig till nyhetsbrevet från företaget vilket kan ske via deras hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *