Kostnader för ditt hemlarm

Kostnader för ditt hemlarm

Ett hemlarm är något som många vill ha eftersom det motverkar inbrott samt ökar tryggheten i hemmet. Men ett hemlarm kostar mycket och många tycker att det är svårt att jämför kostnaderna eftersom upplägget ser olika ut för olika hemlarm på marknaden.

Ett hemlarm kostar ofta både i start- och installationskostnad samt så länge som du vill använda larmet. Ibland så måste du betala av själva hårdvaran av larmet under en period och sedan sjunker kostnaden. Om du vill uppdatera ditt system när det kommer nya moderna komponenterna får du räkna med kostnader för det. Det är generellt svårt att jämför kostnader eftersom betalningsupplägget ser så olika ut beroende på vilket företag som erbjuder hemlarm du väljer. Vissa företag hyr ut larmet. Det betyder att någon kommer och installerar larmet samt avinstallerar det när du inte vill köpa tjänster längre. Du betalar därför hyra eller an avgift varje månad för tjänsten och denna avgift är ofta ganska hög men då ingår såklart utryckning i händelse av att larmet aktiveras. Även fast kostnaderna är höga så kan mycket ingå. Om du ska ha larmet under många år så bör du jämföra kostnaderna för en längre period. Andra larm köper du. Det fungerar ofta så att du betalar av larmet under en inledande period, precis som när du köper en mobiltelefon. En del av kostanden är ett abonnemang och en del av kostanden är avbetalning på själva larmet. Dessa lösningar har ofta en längre månadskostnad när larmet väl är avbetalat vilket vissa uppskattar.

Några tusenlappar om året

Det flesta hemlarm landar på några tusenlappar om året i kostnad. Kostnaderna skiljer sig om du tittar på en period om ett eller två år eller om du tittar på en fem- till tioårsperiod. De mest prisvärda larmen på marknaden är ofta betydligt billigare än de dyraste, men titta även på vad du får för pengarna. Det är ju onödigt att installera ett hemlarm om det inte finns en larmcentral som tar hand om bevakningen av ditt hem när du inte är hemma. Ett hemlarm kan kosta allt från ett par tusen till tiotusen kronor om året, skillnaderna när det gäller kostnader är stora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *