Inbrottssäkra dörrar för bostaden

Att känna sig trygg i sitt eget hem är grundbulten för ett tryggt och bra liv. Inbrottssäkra dörrar har en naturlig plats av denna orsak. I takt med att samhället dessutom blir allt osäkrare och en våldsspiral som trappas upp ser många över valet av ytterdörr till det egna hemmet. Woodsteel erbjuder trygga och bra dörrar till bra priser och med den senaste tekniken som erbjuds på marknaden.

Förutom att förhindra eventuella inbrottstjuvar att ta sig in i hussen så har en säkerhetsdörr fler funktioner än så. Att hålla bort ljud från trapphuset är en. Att hålla dig trygg vid en brand i trapphus eller annan del av fastigheten är en annan, likaså att stänga ute brandröken. Faktum är, och det känner inte alla till, att om det börjar brinna i en annan del av byggnaden så är du som säkrast med dörren stängd och kvar i din egen lägenhet i väntan på att brandkår hinner dit och släcka. Att öppna dörren i panik släpper in brandrök som är svår att vädra ut och det är inte att rekommendera att springa ner genom ett trapphus fullt av brandrök.

Här finns utbudet inbrottssäkra dörrar från Woodsteel.

Vad är inbrottssäkra dörrar?

Alla dörrar är egentligen säkra men de har olika klasser. Idag sätter nästan inga fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar in något annat än klass 3-dörrar eller uppåt. Klassen på dörren består i några olika parametrar. En av dem är träets material och hur länge den står emot brand som vi varit inne på, vissa dörrar klarar 30 minuter medan andra står en timme eller två. En annan parameter är tjockleken på dörren. Hos Woodsteel finns olika dörrar där man kan välja på mahogny, målat vit, mörk gabon eller ek.

Gamla trädörrar kan man praktiskt taget sparka in med en kraftig spark medan dagens säkerhetsdörrar kräver betydligt mer jobb än så. Att ta bort brevinkastet är ytterligare en säkerhetsaspekt då man inte kan gå in med verktyg och spegel och på så sätt lirka upp låset inifrån. Att ta bort det så kalla sjutillhållarlåset anses göra dörren säkrare och därför har de flesta nya dörrar idag inget sådant lås utan två ”vanliga” lås med två likadana nycklar. Man ska dock komma ihåg att för en inbrottstjuv som verkligen vill in så kommer de in även om dörren är säker. Gäller det din egen säkerhet bör du installera larm eller gallergrind som en extra åtgärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *