Fem snabba frågor om Advisors PPM-förvaltning

Advisors PPM-förvaltning

Trots att PPM-förvaltning har funnits länge och Advisor agerat kapitalförvaltare sedan 2005 är det fortfarande många som inte vet vad detta innebär. Av den anledningen har Advisor samlat några av de mest vanliga frågorna kring tjänsten på sin hemsida. Här presenteras fem frågor som på ett enkelt sätt förklarar vad Advisor erbjuder sina kunder.

Vad innebär den tjänst som Advisor erbjuder?

Advisor erbjuder PPM-förvaltning. Det innebär att man hjälper sina kunder med val av fonder inom PPM-systemet och även ser till att byten sker utifrån fondanalyser. Det är därmed en tjänst för den som inte vill analysera och välja fonder själv utan vill att experter ska genomföra detta.

Vad kostar tjänsten?

Den som vill få PPM-förvaltning hos Advisor kan välja mellan at teckna 1, 2 eller 3 år. Ett år kostar 750kr och om man väljer 2 eller 3 år får man en viss rabatt. Utöver det tillkommer fondförvaltningsavgift men detta är en avgift som finns på de allra flesta fonder oavsett om man köper dessa inom PPM-systemet eller inte.

Hur kan man beställa förvaltningen?

PPM-förvaltningen kan beställas via hemsidan eller via telefon. Man skriver då under ett avtal som skickas tillbaka till företaget innan tjänsten aktiveras.

Måste det finnas några tillstånd för att bedriva PPM-förvaltning?

Ja, alla företag som bedriver PPM-förvaltning måste ha tillstånd från Finansinspektionen. Detta eftersom denna tjänst hamnar inom ”Värdepappersrörelse”. Som kund bör man aldrig välja företag som inte har godkänt tillstånd från Finansinspektionen.

Hur fungerar PPM-systemet?

PPM-systemet består av kapital som årligen avsätts från den skattepliktiga inkomst man har. Det innebär att ca 2,5% av lönen avsätts till detta system. I förhållande till andra pensionsdelar är det en relativt liten del. Men över tid blir det ändå en stor summa som därmed är viktig att förvalta på bästa sätt. Med en något högre avkastning över tid skapas ett betydligt större kapital.

Alla som har kapital i PPM-systemet får välja fem fonder som detta kapital som placeras i. Man får byta fonder hur ofta man vill helt gratis. Det tar då mellan 3-6 dagar att få igenom förändringen. Via Pensionsmyndighetens hemsida kan man logga in och se hur stort kapital man har i systemet och även ändra innehavet. Fortsätt läs om hur Advisor PPM kan hjälpa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *